Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Mindfulness i društveni mediji

Datum: 14.11.2022.

Kategorija: Obavijesti


U srijedu, 9.11.2022. učenici 1d i 2c bili su sudionici i akteri radionice o mentalnom zdravlju „Mindfulness i društveni mediji“ namijenjene učenicima srednjih škola.

Cilj radionice je osvijestiti kod učenika brzinu protoka vremena na društvenim mrežama i onu kada su usredotočeni na ovdje i sada.

Kroz mindfulness tehnike cilj je mladima ponuditi način kako da lakše podnesu to „prazno vrijeme“ koje je inače ispunjeno društvenim medijima i nauče biti ovdje i sada. Kako da osvijeste što se događa s njihovim emocijama, mislima i tijelom dok su uključeni u društvene medije. Cilj je s učenicima probuditi kritičnost prema društvenim medijima u kontekstu nametanja ideala ljepote i uspješnosti.

Radionicu je vodila Ivana Kurtov, diplomirana socijalna pedagoginja, certificirana Mindfulness i Yoga učiteljica te edukantica geštalt psihoterapije. Iskustvo je stekla u radu s osobama oboljelima od poremećaja hranjenja pri Centru BEA, psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan i kroz druge volonterske organizacije kao što su Hrabri Telefon, Sve Za Nju, Eating disorders Victoria (Australija) i Mindfulness Hrvatska.

Radionicu je organizirala Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator (www.alternator.hr) i administratorica projekta, naša bivša učenica Tea Bešić. Udruga je organizator Festivala prava djece koji već  14 godina slavi i promiče dječje stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo odraslih autora usmjereno ka promicanju dječjih prava na inkluzivan način. Festival je u potpunosti inkluzivan prema osobama sa senzornim oštećenjima.

Učenike su mentorirale razrednice Elizabeta Pavlović (1d) i Tanja Černeka (2c).

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.