Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Muzej plastike 2120 – digitalna publikacija

Datum: 29.09.2020.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Danas je moguće pronaći plastične predmete samo u muzejima. No, nekada to nije bilo tako… Pretjerana proizvodnja i konzumacija plastičnih proizvoda, pogotovo onih jednokratne uporabe, doslovno je preplavila zemlju, mora i oceane predstavljajući veliki problem za sva živa bića na planeti.

Projekt „Vodič kroz Muzej plastike 2120“ realiziran je u suradnji s učenicima Gimnazije Pula te se sastoji od izgradnje narativa (imaginarne) budućnosti i prikupljanja informacija koje će kasnije poslužiti kao temelj za izgradnju, promociju i daljnje razvijanje koncepta te prvi postav budućeg Muzeja plastike. Pretpostavka Muzeja plastike navedena je u uvodnoj rečenici, a hoće li takvi muzeji ikada postojati zapravo predstavlja ključno pitanje o očuvanju planeta Zemlje.

Učenici su uz pomoć mentora izabrali 10 – 15 važnih predmeta od plastike te su o njima raspravili i napravili kratko istraživanje uz pomoć interneta i literature. Učenici su preuzeli ulogu istraživača te su uz pomoć pripremljenog anketnog formulara u razgovoru s obitelji i prijateljima bilježili činjenice i priče o odabranim predmetima, njihovoj uporabi, asocijacijama, prvim susretima, uspomenama i osjećajima. Dobiveni je materijal korišten kao podloga pri izradi ovog „Vodiča kroz Muzej plastike“ kojeg je oblikovala Sabina Damiani iz udruge Zona.

Publikaciju prati i zbirka fotografija pod nazivom “Objekti plastične ovisnosti 2020” koja dokumentira i vizualno dočarava koji su plastični predmeti i na koji način postali dijelom našeg okoliša. Autori fotografija u zbirci su Marko Kalčić i Sabina Damiani.

Publikacije PREUZMITE besplatno ovdje:
Vodič kroz Muzej plastike 2120
Objekti plastične ovisnosti 2020 – foto prilog

SUDJELOVALI
Učenici/e Gimnazije Pula i voditelj prof. Marko Kalčić, Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja
(Sabina Damiani, Sunčica Damjanović, Petra Počanić)

OBLIKOVANJE
Sabina Damiani

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.