Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Na poziv knjižničarke PRHG-a učenici naše škole sudjelovali u završnici festivala književnosti “Rijeka riječi”

Datum: 19.12.2019.

Kategorija: Knjižnica, Obavijesti


U srijedu, 18. prosinca, u riječkom Art kinu Croatia održano je zatvaranje književnog festivala “Rijeka riječi” koji treću godinu zaredom organizira knjižničarka Prve riječke hrvatske gimnazije (PRHG) Sandra Vidović.

Program zatvaranja festivala otvoren je razgovorom učenika školskih listova Žurnal i Kult. Pred punom dvoranom učenika PRHG-a, riječke građevinske i tehničke škole te pulske gimnazije Andrea Lukanović, glavna urednica Žurnala, i Tomas Kurbanović, glavni urednik Kulta, porazgovarali su o sadržaju svojih listova, vizualnom identitetu i izazovima s kojima su se suočavali pri stvaranju.

Nenad Antolović potom je predstavio program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture fokusirajući se na sadržaje projekta prilagođene srednjoškolcima.

Svečanost je zatvorena predstavljanjem romana Vlade Simcicha Vave, gitarista Laufera, i mlade književnice Željke Horvat Čeč. Posebnost završnice ovog festivala je što su sve razgovore moderirali učenici spomenutih riječkih škola.

Festival književnosti organizira knjižničarka Sandra Vidović u suradnji s nastavnicom hrvatskog jezika Helenom De Karina, a ove su godine suradnju proširile na pulsku gimnaziju. Veselimo se budućim zajedničkim projektima kroz koje će učenici upoznati suvremene književnike i glazbenike te razvijati interes prema glazbi i čitanju.

Učenici naše škole – njih ukupno 21 – prisustvovali su festivalu u pratnji knjižničarke Ivane Petrinić i prof. Borisa Peina.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.