Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Naša web stranica ima OmoType font – font za osobe s disleksijom

Datum: 16.11.2020.

Kategorija: Obavijesti


Na ovogodišnjem online izdanju CUC-a (CARNet user conference 2020), Maja Peretić iz Omoguru tvrtke, držala je prezentaciju o fontu koji olakšava čitanje teksta osobama s disleksijom. Riječ je o OmoType fontu koja je spomenuta tvrtka napravila upravo kako bi olakšala ljudima koji se bore s disleksijom.

Njihov font i softverska rješenja koriste poznate tvrtke a od danas i naša stranica. S ponosom možemo reći da smo prvi koji smo iskoristili OmoType font za svoj školski web. Gimnazija Pula svojim učenicima želi u svakom pogledu olakšati izobrazbu.

Font je dan na besplatno korištenje svim profesorima Gimnazije Pula za svoje radne materijale, PowerPoint prezentacije, testove, online bilješke itd.

OmoType font u našu školsku stranicu programski je implementirao profesor i knjižničar Nikola Vujačić koji je sudjelovao na CUC-u te dogovorio suradnju i korištenje fonta za našu školu.

Font za osobe s disleksijom na našoj stranici možete aktivirati tako da u izborniku kliknete opciju/stavku Prilagodi font osobama s disleksijom.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.