Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Noć geografije 2022. u Gimnaziji Pula

Datum: 31.03.2022.

Kategorija: Obavijesti


Ove godine Gimnazija Pula našla se na karti svijeta kao jedan od sudionika u manifestaciji Međunarodna noć geografije (GeoNight). Radi se o međunarodnoj inicijativi koju je 2017. godine započelo Geografsko nacionalno društvo Francuske, a od 2018. godine promovira ju EUGEO (Association od Geographical Societies in Europe) i IGU (International Geographic Union).

Cilj manifestacije je popularizacija geografije kao znanosti, a s obzirom na to da se radi o interdisciplinarnom području različite discipline njezina proučavanja susrećemo se u svakodnevnom životu. Možda te prisutnosti nismo niti svjesni, no učenici svih 28 razreda naše škole će vas uvjeriti u točnost navedene tvrdnje. Oni su na zanimljiv način svakodnevni život u gradu Puli povezali sa svakom od 27 država članica Europske unije. Slikovnim i video materijalom učenici naše škole će prezentirati prepoznatljiva obilježja istraživanih država kroz njihove brendove, jezike, kuhinju, likovnu i glazbenu umjetnost, prirodna i kulturna obilježja, sport, znanost i dr. te ih povezati s vlastitim iskustvima. Sve to nam govori koliko je geografija kao znanost, odnosno iskustava s nastave u školi, prisutna u našim svakodnevnim životima te da nas sve ono što izučavamo itekako priprema za život.

Za organizaciju manifestacije Noć geografije u našoj školi su zaduženi nastavnici geografije – Tanja Černeka, Željka, Lakić Tibinac i Ivan Gambiroža, a bez aktivnosti i kreativnosti naših učenika ništa od ovoga ne bi bilo moguće realizirati. Zbog toga im se zahvaljujemo i pohvaljujemo ih ovim putem na izvrsno odrađenom zadatku.

Noć geografije u Gimnaziji Pula će se održati 1. travnja 2022. u virtualnom okruženju. U popodnevnim satima toga dana na mrežnoj stranici i društvenim mrežama naše škole ćemo podijeliti video uradak kojim ćemo prezentirati našu aktivnost. Veselimo se brojnim pregledima i dijeljenjima materijala na vašim društvenim mrežama kako bismo tako zjednički pridonijeli popularizaciji geografije. Unaprijed hvala.

Učenički plakati će također biti izloženi u prostoru škole.

Više o cijelom projektu možete potražiti na poveznicama u nastavku:

– službena strancia Gimnazije Pula: https://www.gimnazijapula.hr/

– službena stranica manifestacije GeoNihgt: https://www.geonight.net/

– Instagram: https://www.instagram.com/geonight.official/?igshid=crqmlpivykqv

– Facebook: https://www.facebook.com/GeoNight.official/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.