Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Noć geografije 2024. Geografija i hrana (Geography and Food, GeoNight 2024)

Datum: 12.04.2024.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Dragi učenici, roditelji, kolege i svi drugi pratitelji naše mrežne stranice i društvenih mreža Gimnazija Pula je 2024. godine po drugi put uključena u međunarodni projekt Noć geografije (Night of geography/GeoNight). Cilj je manifestacije popularizacija geografije kao znanosti, a s obzirom na to da se radi o interdisciplinarnom području različite discipline njezina proučavanja susrećemo u svakodnevnom životu. Učenici naše škole u suradnji s nastavnicima geografije  „proputovat“ će svijetom kroz različite aspekte hrane – kulturni utjecaj, proizvodnju, dostupnost, glad, poljoprivredu, bacanje hrane… U videu u trajanju od 11:36 min pokušat ćemo vam na zanimljiv način prezentirati navedene sadržaje. Uživajte u videu i hvala na gledanju!

Poveznica na video: https://www.youtube.com/watch?v=fGNrwwXT2_4

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, a posebna zahvala ide učeniku 4.g razreda Filipu Učkaru koji se potrudio oko montaže i brojnih drugih tehničkih pojedinosti.

Mentori: Ivan Gambiroža i Tanja Černeka

Poveznica za službenu stranicu GeoNight: https://www.geonight.net/24026-2/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.