Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula ponovno prva u “Višejezičnom glazbenom natjecanju”

Datum: 08.05.2024.

Kategorija: Obavijesti


Više od sto sudionika diljem cijele Hrvatske je sudjelovalo na ovogodišnjem Višejezičnom glazbenom natjecanju. Sveukupno je predano 25 glazbenih uradaka na francuskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku! Cilj projekta je poticanje višejezičnosti hrvatskih učenika te obilježavanje Dana Europe, 9. svibnja 2024. godine.

Učenici Gimnazije Pula (Marko Levak – 3.f, Matija Restović – 3.f, Bartol Pekica – 2.c) autori su videospota “Nouvelles Tendances” kojim su osvojili prvo mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda srednje škole!

Nouvelles Tendances je autorska pjesma Marka Levaka napisana na francuskom jeziku za koju je Levak snimio gitaru, bas gitaru i klavir, te naravno i vokalne dionice. Matija Restović i Bartol Pekica su režirali, snimili i montirali videospot, a u statiranju/glumi pomogli su im brojni gimnazijalci koje možete vidjeti u spotu: Borna Černe, Luka Dvoršak, Neva Šebelić, Nikola Primorac, Andrej Jelenić, Filip Učkar, Fani Paulišić, Lukas Kai Cinkopan, Barbara Jessica Bahtak, Lara Abramović, Lana Pinzan, Borna Bistričić i Diego Cvitić. Mentor učenika je profesor francuskog jezika Marko Kalčić.

Glazba je snimljena u novouređenom glazbenom studiju Gimnazije Pula koji se nalazi u Eko & Art zoni škole. Projekt glazbenog studija započet je 2020. godine, a za cilj ima uspostaviti mjesto u školi u kojem bi se današnje i sve buduće generacije pulskih gimnazijalaca kreativno mogle izražavati, razvijati svoje glazbene i druge talente, svirati u bendovima i snimati glazbu.

Projekt višejezičnog natjecanja je započet 2022. u čast predsjedanja Francuske Vijećem Europske unije. Ove godine projekt se nastavio u organizaciji Hrvatskih udruga profesora francuskoga, njemačkog i talijanskog jezika zajedno s našim institucijskim partnerima u Hrvatskoj: Francuskim veleposlanstvom, Francuskim institutom, Švicarskim veleposlanstvom, Veleposlanstvom Kraljevine Belgije, Wallonie-Bruxelles International, izdavačkom kućom Školske knjige i drugim partnerima. Gimnazija Pula je 2022. godine pobijedila na natjecanju pjesmom i spotom “Changements et Métamorphoses” autora Petra Ivanda, Karmen Košir i Gabriel Radović.

Félicitations!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.