Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us
Nove knjige u školskoj knjižici

Nove knjige u knjižnici – obogatite praznike čitanjem

Datum: 17.12.2019.

Kategorija: Knjižnica, Obavijesti


Šestu godinu zaredom knjižničari u prosincu nabavljaju knjige na pulskom sajmu, a ove su godine, prvi put, zahvaljujući financijskoj pomoći Istarske županije svim srednjoškolskim knjižnicama, nabavili čak 60-ak vrijednih novih naslova među kojima knjige iz obavezne i izborne lektire, knjige suvremenih hrvatskih književnika, ali i kultne romane kojih u knjižnici dosad nije bilo – Orwellovu “1984.”, Wildeovu “Sliku Doriana Graya” i Marquezov roman “Sto godina samoće”.

Nabavili smo i nelektirne naslove za poticanje čitanja iz užitka poput romana “Vodič kroz galaksiju za autostopere” Douglasa Adamsa i “Malih žena” Louise May Alcott, koje su učenici odmah razgrabili.

Također, napokon ćemo na upite “imate li stripove?“ moći učenicima odgovoriti: “Imamo! I to kakve.” Naime, iz godine u godinu sve više učenika pokazuje interes za čitanjem, ali i crtanjem stripova, a odsad će se i u svojoj knjižnici moći nadahnjivati uz stripove iznimne likovno-književne vrijednosti.

Budući da škola od prošle godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i mjesec ponosa (lipanj) s ciljem da se učenicima približe LGBTIQ teme i razgovara o LGBTIQ pravima, u knjižnici su sada i dvije vrijedne stručne knjige koje će pomoći nastavnicima u obradi tog sadržaja, ali i učenicima koji pokazuju interes za teme vezane uz seksualne i rodne manjine ili queer identitete, a kojih je – sudeći prema prošlogodišnjem odazivu na aktivnosti vezane uz mjesec ponosa – bilo poprilično.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.