Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Novomedijski kultivator

Datum: 10.02.2022.

Kategorija: Obavijesti


U sklopu projekta Novomedijski kultivator, 9. veljače 2022. godine umjetnica Josipa Škrapić održala je predavanje učenicima likovne grupe u Gimnaziji Pula.

Josipa Škrapić, umjetnica iz Pule, govorila je o suvremenim umjetničkim praksama i predstavila vlastiti rad učenicima likovne skupine koju vodi nastavnica Nina Šestanović.

Predavanje je pokrilo temu metodologije u vlastitom radu unutar suvremenih umjetničkih praksi. Kako se proces rada razvija te samo istraživanje koje ovisno o konceptu bira medij i izvedbu kao što su primjerice prostorne instalacije, objekti, video. U svom se radu bavi kulturološkim fenomenima, a s druge strane introspekcijom i osobnim iskustvima. Iz tog je razloga podijelila predavanje na dva dijela na temelju dvaju radova koji se bave spomenutim temama. Različita tematika prikazana je i kroz primjere umjetničkih praksi umjetnica i umjetnika kao što su Nancy Holt, Robert Smithson, Igshaan Adams i Šikuti Machine. Kroz takav pristup umjetnosti, postavljamo pitanja o nama samima te sagledavamo sebe, okolinu i zajednicu kroz umjetničko  djelovanje.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.