Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježavanje Dana kravate

Datum: 19.10.2022.

Kategorija: Obavijesti


Dan kravate…što je to? Zašto jedan modni dodatak ima svoj dan? To su možda samo neka pitanja koja nam mogu pasti na pamet 18. listopada svake godine.

Gimnazijalci znaju odgovore na ta , ali i mnoga druga pitanja oko obilježavanja ovog datuma. Gimnazijalci znaju i nositi kravatu. Gimnazijalci znaju i kravatu vezati što smo i učinili. James Joyce je dobio svoju kravatu kao i svake godine, a jednu smo uručili i gradonačelniku Grada Pule Filipu Zoričiću koji se rado fotografirao sa 3b i profesoricom Elizabetom Pavlović.

Za one koji nisu baš upućeni u ovu temu, nekoliko kratkih informacija o kravati:

*etimologija riječi cravat ima hrvatske korijene

*i sam Kralj Sunca rado je mijenjao brojne cravattes

*milioni ljudi diljem svijeta svakog jutra vežu kravatu oko vrata

*18.10.2003. vezana je najveća kravata oko naše ljepotice Arene: ona je bila dugačka 808 m, a težila je 800kg

*ostale činjenice probajte sami istražiti, ne možemo vam mi baš sve reći

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.