Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježavanje Dana UN-a i Dana europske baštine

Datum: 22.10.2020.

Kategorija: Obavijesti


Ujedinjeni narodi ili skraćeno UN, je međunarodna organizacija za održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku suradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka. Do današnjih dana ova je univerzalna i sveobuhvatna svjetska organizacija ostala najveća i najznačajnija međunarodna organizacija i zajednica država.

Dan UN-a obilježava se 24. listopada.

Pri UN-u djeluje čitav niz specijaliziranih organizacija, među brojnima je i UNESCO.

UNESCO provodi svoje akcije putem 5 glavnih programa:

  1. obrazovanje
  2. prirodne i društvene znanosti
  3. sociologija
  4. kultura
  5. komunikacija s informatikom

Učenici 3a, 3c, 3d i 3g pod mentorstvom profesorica Pavlović i Černeka postavljanjem izložbe na temu „Kulturna baština RH pod zaštitom UNESCO-a“ željeli su podsjetiti na važnost UN i zaštitu kulturne baštine u RH.

Baština i obrazovanje utkani su u sve što radimo te definiraju naše okruženje, a kroz isprepletenost znanja, tradicije i vještina čine potencijal koji nudi kreativna rješenja.

Filmski uradci:

 

 

Uratke naših učenika pogledajte u galeriji fotografija.

 

 

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.