Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Datum: 24.01.2024.

Kategorija: Obavijesti


Danas, 23. siječnja 2024. godine, obilježili smo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta u Parku Anne Frank koji je imenovan 27. siječnja 2023. Strašan genocid u kojem su stradali milijuni žrtava podsjetnik je na najveće zlo koje se dogodilo u povijesti čovječanstva. OŠ Šijana, OŠ Kaštanjer, OŠ Veli Vrh i Gimnazija Pula odazvale su se svečanosti s prigodnim recitacijama, pričama i pjesmama. Program je otvorila naša učenica Leona Jalšovec skladbom Tears in Heaven Erica Claptona, a pratio ju je na gitari Pavel Koroman.

Nakon govora gradonačelnika Zoričića i kratkog predavanja profesora Igora Jovanovića iz OŠ Veli Vrh, program je završen izvedbom vokalne skupine Gimnazije Pula koja je pjevala skladbu Fernando grupe ABBA, a gitaru je svirao Frane Peršić. Učenike Gimnazije Pula predvodila je prof. Sonja Milović, a voditeljicu Nikolinu Kelava pripremala je prof. Meri Šimunov. Ovim događajem, jasna poruka je poslana – samo znanje i svijest o povijesnim strahotama, osobito o holokaustu, uči buduće naraštaje međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, drugoga i drugačijeg.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.