Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježavanje Svjetskog dana filozofije u Gimnaziji Pula 16. studenog 2022.

Autor: Alen Tafra

Datum: 14.11.2022.

Kategorija: Obavijesti


Svjetski dan filozofije obilježit će u srijedu 16. studenog po prvi puta u Gimnaziji Pula. Manifestacija će se održati u svečanoj dvorani Ante Kusića (učionica 24), s početkom u 11:40 i tijekom tri preostala nastavna sata. Obilježavanje se sastoji od prigodnog programa pod naslovom „Filozofija, fotografija i film“, kao i od izložbe fotografskih radova učenika. Spomenuti program sastoji se od predavanja nastavnika i učenika o filozofiji fotografije i filozofiji filma, kao i od  diskusije povodom izloženih tema. Predavanja i dijelovi diskusije bit će snimani, i plan je da video bude objavljen na školskom youtube kanalu. Nositelj aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana filozofije u školi je nastavnik dr. sc. Alen Tafra.

Učenici zainteresirani za sudjelovanje u ovoj manifestaciji trebaju se osobno javiti nastavniku Alenu Tafra tijekom današnjeg dana (14. studenog, ponedjeljak). Oni koji su se nastavniku već javili, ne moraju to uraditi ponovno. Učenici koji su poslali svoje fotografske radove, a nastavnik inače ne predaje u njihovom razredu, trebaju još nastavniku potvrditi svoj dolazak i javiti iz kojeg su razreda – ako to nisu već uradili – na adresu: a.tafra09@gmail.com.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.