Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Datum: 22.09.2023.

Kategorija: Obavijesti


Gimnazija Pula samo je jedna od škola koje su se u Puli pridružila obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, najveće europske inicijative posvećene održivoj urbanoj mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna.

Razredi 1.e i 4.e zajedno sa profesoricama Karin Bolković i Ninom Šestanović sudjelovali su u ovoj manifestaciji zajedno sa OŠ Monte Zaro i Centar. Između raznih događanja koja su se odvijala ovaj tjedan, danas je na Giardinima, koji je zatvoren za promet i pretvoren u pješačku zonu, održana radionica u ART ZONI na kojoj su djeca slobodno slikala po kolniku na zadanu temu jednog poznatog umjetnika Keitha Haringa. Bio je to jedan jako radostan događaj u kojem je na trenutak buka automobila zamijenjena dječjim smijehom i radostima, upravo onako kako i zamišljamo centar našeg grada. Profesori i djeca su jako zadovoljni i ispunjeni. Nadamo se da ćemo na ovaj način osvijestiti i društvo o važnosti urbanih pješačkih zona i oaza.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.