Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Održana deveta Smotra hrvatskog školskoga filma 

Datum: 29.10.2021.

Kategorija: Obavijesti


Deveta Smotra hrvatskog školskoga filma održana je u Zagrebu od 26. listopada 2021. do 28. listopada 2021. Od 98 pristiglih filmova učenika osnovnih i srednjih škola državno je povjerenstvo za smotru  izabralo 48 (30 OŠ i 18 SŠ). Tijekom tri dana održane su projekcije u kinu Tuškanac, a na kraju je održan okrugli stol koji su vodili čuveni hrvatski stručnjaci iz područja filma. Oni su se u razgovoru s učenicima i njihovim mentorima osvrnuli na kvalitetu filmova. Posebno su  istaknuli 14 najboljih ostvarenja (10 iz osnovnih i 4 iz srednjih škola). Među četirima istaknutim srednjoškolskim filmovima nalazi se i film Jedna mala stvar redateljice Maje Šebelić (4.g). Ekipi filma (redateljica Maja Šebelić, glumica Neva Šebelić i Gabriel Radović-glazba)  čestitamo na uspjehu!

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.