Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Održana druga Europska informatička olimpijada za djevojke

Datum: 24.10.2022.

Kategorija: Obavijesti


Druga Europska informatička olimpijada za djevojke (European Girls’ Olympiad in Informatics) održala se od 16. do 23. listopada 2022. godine u Antaliji, Turska. Nastupile su ukupno 163 natjecateljice iz 27 europskih i 18 gostujućih zemalja. Iz Hrvatske su nastupile četiri učenice srednjoškolskog uzrasta koje su svoje mjesto u reprezentaciji izborile kroz sudjelovanje na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (od listopada 2021. do ožujka 2022.), Državnom natjecanju iz informatike (Vodice, 3.-6. svibnja 2022.) i izbornim kvalifikacijama za EGOI (19. lipnja 2022.) Među njima je nastupila i naša, sada već bivša maturantica, Martina Licul, te Sara Lazarušić, Lara Semeš i Iva Tadić.

EGOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 8 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenice se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenice (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih programerki na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.