Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Održano natjecanje iz likovne umjetnosti

Datum: 08.02.2023.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


Dana 7.2. održano je natjecanje iz likovne umjetnosti koje su u našoj školi provele prof. Anica Franjul i Nina Šestanović.

Učenici su imali zanimljiv zadatak da naprave skulpturu od žice na temu ‘ples’ i zatim je u određenom programu animiraju u trajanju od 15-30 sekundi. Rad se sastojao od praktičnog video uratka, ali i koncepta od jedne kartice kojim su učenici morali opisati svoj proces, ali i koristiti se zadanim ključnim pojmovima. Ovdje vam stavljamo samo fotografije procesa, a video uratke ćete imati priliku vidjeti na video zidovima Gimnazije Pula. Radovi su zaista zanimljivi i nevjerojatno kreativni! Profesorice su jako ponosne!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.