Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Online razmjena radova o mentalnom zdravlju – suradnja pazinske i pulske Gimnazije

Datum: 26.02.2021.

Kategorija: Obavijesti, Psihologija


Prošli tjedan u Hrvatskoj je obilježen Tjedan psihologije. Učenici pazinske i pulske Gimnazije su povodom toga izradili radove na temu mentalnog zdravlja. Odlučili smo online rad i pandemiju iskoristiti kao priliku da se povežemo te jedni drugima predstavimo pripremljene radove.

Učenici pazinske Gimnazije su izradili plakate na razne teme i postavili ih kao izložbu u školi. Plakati su kreativni, zanimljivi i korisni jer govore o aktualnim temama poput važnosti kvalitetnog sna, organizacije učenja, nošenja sa gubitkom te anksioznošću, pomaganja voljenoj osobi i dr. Zahvaljujemo učenicima na lijepom prezentiranju plakata i njihovoj prof. psihologije Tini Gregorović Hlušička na vodstvu.

Učenici pulske Gimnazije, 25.2.2021., prezentirali su svoj e-priručnik o mentalnom zdravlju “Korak po korak u sretniji život”, koji sažeto prikazuje njihov rad ove školske godine na Fakultativnoj nastavi Popularna psihologija. Ukupno je sudjelovalo 24 učenika škole. Učenica Maja Šebelić 3.g. održala je predavanje kojim je sažeto prikazala teme emocionalne inteligencije i zdravlja, Mindfulnessa, važnosti pokreta za mentalno zdravlje te subjektivnog i psihološkog wellbeinga. Učenica Lucija Višković 3.c prezentirala je dvije Mindfulness vježbe “Početničko disanje” i “Skeniranje tijela”, Maja Milošev 4.c govorila je o “Mindfulness jedenju” i dvotjednoj vježbi “Have-a-good-day”, a učenica Ema Šetić 3.c o simpatičnoj vježbi “Moj unutarnji film” te o izradi “Vision boarda”.

Učenici su samouvjereno predstavljali našu školu i zbog toga ih pohvaljujemo! E-priručnik i prezentacija pripremljeni su uz vodstvo prof. psihologije Marija Crnković.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.