Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Online usluga Pitaj knjižničara

Ovom uslugom na raspolaganju smo svim korisnicima knjižnice. Ako vas zanima pretraživanje literature prema određenoj temi za potrebe nastave, pisanje referata, osmišljavanje plakata i ostalih školskih zadataka, postavite nam upit i pošaljite ga e-mailom.

Uslugom Pitajte knjižničara omogućavamo komunikaciju korisnika i knjižničara u rješavanju informacijskih upita s ciljem još bolje knjižnične podrške odgoju i obrazovanju učenika naše škole.

Na raspolaganju smo i učenicima koji žele kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme kao i nastavnicima kojima treba pomoć u organiziranju nastave.

Usluga je dostupna tijekom cijele nastavne godine, a odgovor ćete dobiti u što kraćem roku.

Kontakti

  • Email: knjiznica@gimnazija-pula.skole.hr
  • Školska knjižničarka: Ivana Petrinić, prof. i mag. bibl. (ivana.petrinic@skole.hr)