Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Osnovan prvi istarski STEM centar izvrsnosti za rad s darovitima

Datum: 09.12.2022.

Kategorija: Obavijesti


Istarske škole Gimnazija Pula, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin i Srednja škola Mate Blažine Labin, u suradnji s organizacijom civilnog društva Zakladom za poticanje inovacija i novih tehnologija “Inovacijski laboratorij” (Zaklada InnoLab) osnovale su prvi specijalizirani centar izvrsnosti “InnoLab Istarski STEM Centar Izvrsnosti” (skraćeno IISCI).

Kroz mrežni model suradnje škole su ojačale svoje kapacitete za rad s darovitima u STEM centru izvrsnosti te objedinjavaju impresivan broj učenika i nastavnika za rad s darovitima: 1799 učenika, 29 mentora, 21 savjetnika i jedan izvrstan savjetnik kojima će potporu kroz uspostavu suradnje na projektima pružati i  partnerske organizacije Zaklade InnoLab, savezi udruga koji objedinjavaju ukupno 111 udruga članica – Hrvatska zajednica inovatora, Zajednica tehničke kulture Rijeka i Savez inovatora Primorsko-goranske županije.

InnoLab Istarski STEM Centar Izvrsnosti u skladu je sa Smjernicama za rad s darovitom djecom i učenicima (str. 6) Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, gdje se naglašava da je osnivanje centara izvrsnosti  “fleksibilan dinamički model organizirane podrške darovitima u odgojno-obrazovnome sustavu s pomoću mreže stručnjaka, institucija i vanjskih organizacija.”

Sporazum o partnerstvu potpisan je na svečanom otvorenju projekta 8. prosinca 2022. u Polivalentnoj dvorani SRC Pazin uz prisustvo ravnatelja škole Đanija Žufića, prof., Srednja škola Mate Blažine Labin, ravnateljice Suzane Poropat-Božac, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin prof. te ravnatelja Nikole Vujačića, prof. iz Gimnazije Pula i upraviteljice mr.sc. Barbre Kristofich Ambruš, Zaklada InnoLab.

Više pročitajte na:

PRIOPCENJE ZA MEDIJE__InnoLab Istarski STEM centar Darovitosti_8.12.2022._Pazin_13.30 h

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.