Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Pečuh

Datum: 22.03.2024.

Kategorija: Obavijesti


Na inicijativu bivšega ravnatelja Gimnazije Pula Filipa Zoričića, a uz svesrdnu pomoć i podršku sadašnjega ravnatelja Nikole Vujačića, već se petu godinu održava suradnja između Gimnazije Pula i Hrvatskoga školskoga centra Miroslava Krleže u Pečuhu. Suradnju provodi stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika koje dogovara i ostvaruje razmjenu učenika ovih škola. 

Tijekom Dana hrvatskoga jezika škola u Pečuhu organizirala je svečanost na kojoj je obilježila četrdesetu godišnjicu otvaranja Hrvatske gimnazije u Pečuhu. Svečanosti su nazočile, uz mnogobrojne druge sudionike, nastavnice Gimnazije Pula: Meri Šimunov, Nataša Tončić i Andrea Vučković. Tijekom svečane proslave Gimnaziji Pula uručene su pohvalnica i plaketa za petogodišnju suradnju, koje je, u ime Gimnazije Pula, preuzela nastavnica Meri Šimunov. 

Nakon svečanosti nastavnici obiju škola dogovorili su detalje vezane uz sljedeću razmjenu učenika koja će se odvijati krajem svibnja ove godine u Puli. 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.