Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Projekt “Plastic scholastic” izabran za financiranje

Datum: 20.05.2021.

Kategorija: Eko, Obavijesti, Zadruga


Dobre vijesti za EKO školu Gimnazija Pula! S velikim oduševljenjem imamo čast objaviti kako je naš novi projekt Plastic scholastic: towards better education and innovation on environmental sustainability izabran za financiranje iz fonda Central European Initiative. U konkurenciji od više od 70 škola, naš se projekt našao u 3 najbolja te dobio potporu od 20.000 eura.

Na online dodjeli nagrada u organizaciji CEI našu Školu i učenike pohvalio je veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu, Jasen Mesić, koji nam se obratio pisanim putem uz nekoliko lijepih riječi i priznanje za naš rad. Ravnatelj škole Filip Zoričić ukratko je predstavio našu Školu i zahvalio se na donaciji za projekt.

Zahvaljujemo svima na podršci EKO škole i EKO LAB-a te posebno udruzi Zona na čiju smo inicijativu počeli priču o edukaciji i recikliranju plastičnog otpada s ciljem da od tog otpada stvorimo nove, funkcionalne predmete uz pomoć 3D print tehnologije. U novom projektu surađivat ćemo s FLAG-om Istarska batana, JU Natura Histrica i drugima…

Voditelj projekta je profesor Marko Kalčić, a aktivnosti počinju od iduće nastavne godine.

Pismo veleposlanika Jasena Mesića pročitajte u nastavku.
Službena vijest: https://www.cei.int/news/9061/winners-of-call-for-ideas-for-sustainable-development-announced

Kratki video podsjetnik kako je bilo prošle godine u projektu EKO LAB:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.