Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Počele radionice programiranja u sklopu projekta Coding For Everyone

Datum: 19.10.2020.

Kategorija: Obavijesti


Počele su radionice programiranja za srednjoškolce u pulskoj Gimnaziji! Ova hvalevrijedna inicijativa odvija se u sklopu projekta Coding For Everyone. Sve se odvija u sklopu predmeta Informatike, profesora Ivice Vojinović, koji je predstavio učenicima edukaciju kao zanimljivu i korisnu. Prvog dana edukacije Siniša Miličić uveo je polaznike edukacije u svijet programiranja. Upoznao ih je s programskim jezikom Pyhton te pokazao primjer moon lander igrice. 20-ak polaznika s pozornošću je pratilo uvodnu radionicu, koja označava početak njihove višemjesečne edukacije.

Izrada vlastite aplikacije

Radionice će trajati više mjeseci, a sudionici će biti u prilici izraditi vlastitu aplikaciju. Osnovni cilj edukacije je da se učenicima pruži prilika da steknu praktična znanja iz programiranja. Kroz ciklus, učenike će se zainteresirati za područje programiranja, te se upoznati sa mogućnostima rada i napredovanja u IT sektoru.

O projektu

Nositelj projekta Coding For Everyone je Start-Up udruga, a partner je Gimnazija Pula. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 112.966,67 kn.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.