Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us
Gimnazija Pula

Početak nastave – važne informacije


Dragi učenici i roditelji/skrbnici, s nastavom započinjemo 7. rujna pod posebnim i drugačijim uvjetima.
Prvi tjedan 1. i 4. razredi kreću od 8 h u jutarnjoj smjeni, a 2. i 3. razredi kreću od 14 h u popodnevnoj smjeni. Sat će trajati 40 minuta.

Prvi nastavni dan razrednici će, na početku, održati 2 sata SRO, a potom slijedi nastava od 3. sata nadalje, prema redovnom rasporedu.

Učenici putnici dobit će od svojih razrednika, prvi dan, upute o odvijanju nastave ako ne postoji rješenje za prijevoz u poslijepodnevoj smjeni.

Učenici razreda za sportaše dobit će od svojih razrednika upute za način održavanja nastave u poslijepodnevnim satima.

Na linkovima u privitku teksta su detalji oko modela rada škole i važnih uputa.

Posebno molimo prve razrede da pogledaju raspored sati, raspored učionica i popis učenika s brojem učionice u koju idu prvi dan i prate smjerokaze po školi.

Svi razredi su u svojim fiksnim učionicama i drže se svoje razredne skupine.

Kabinetska nastava kemije, biologije, fizike, informatike i TZK održava se u kabinetima, prema rasporedu. Prvi dan nastave prva dva sata održat će razrednici SRO, a potom slijedi nastava prema rasporedu.

VAŽNA NAPOMENA: dođite sa svojim maskama u Školu dok ne dođu maske koje će dati Županija.

Vozni red:

  • Vozni red – Pulapromet
  • Vozni red 19-20 HŽ
  • Autotrans – nema promjena u redu vožnje u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19
  • Brioni -nema promjena u redu vožnje u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19
  • Obrt Volte- nema promjena u redu vožnje u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19
  • Fils – nema promjena u redu vožnje u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19
  • AP Varaždin ne prometuje na relaciji Pula-Rovinj-Poreč

OKVIRNI KALENDAR RADA:

Popis prvih RAZREDA 2020./2021.

Raspored

Prvi

Drugi

Treći

Četvrti

RASPORED UČIONICA

RADNO VRIJEME:

Škola je otvorena od 7 do 20 h, rad sa strankama u referadi od 11.30 do 14.30 h

Knjižnica radi svakim danom od 8:00 do 19:00 sati. U knjižnici ne smiju, prema preporukama, biti učenici različitih razreda. Najviše 4 učenika mogu biti u knjižnici.

Stručna služba: od 8 do 16 h (pedagoginja: ancica.cetina@skole.hr i psihologinja: lucija.kancijanic@skole.hr)

Ravnatelj: od 7 do 20 h ili na mail filip.zoricic@skole.hr ili na mob 099/82-772-80

Svima želimo sretan početak nove i uzbudljive školske godine. Puno strpljenja, obzirnosti, tolerancije, međusobnog uvažavanja i otvorenih razgovora o problemima i nedoumicama.

U načinu rada i rasporedu nastojali smo da najprije zadovoljimo epidemiološke, a potom i pedagoške uvjete kako bismo svi bili zaštićeni u radu i aktivnostima, vodeći računa o detaljima, koliko je to moguće, za veliki broj učenika i djelatnika. Vjerujem kako će uz roditelje/skrbnike i športski klubovi, udruge, institucije i sl. imati razumijevanja za situaciju koja nije jednostavna i biti partneri u rješavanju eventualnih nesporazuma. Sretno svima!

Ravnatelj Filip Zoričić, prof.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.