Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjet izložbi fotografija na zanimljiv način

Datum: 15.09.2021.

Kategorija: Obavijesti


U utorak 14. rujna, učenici 3.e razreda Gimnazije Pula, u sklopu izborne nastave likovne umjetnosti i pod vodstvom nastavnice Nine Šestanović posjetili su izložbu fotografija Dušan Ćurić Pulska fotoreportaža posvećenu jednom od aktivnih sudionika fotografske scene u Puli od 60-ih do kraja 80-ih godina 20. stoljeća.

Fotoreporterski rad prezentiran je na izložbi kroz uži izbor od pedeset fotografija, s motivima znanih pulskih eksterijera i interijera koji su tijekom godina doživjeli velike transformacije i ostali sačuvani u kolektivnoj memoriji grada kao reminiscencije na neka druga vremena.

Ova izložba ujedno je i hommage Dušanu Ćuriću kao stvaratelju neiscrpne kolekcije fotografskih uspomena koji je svojim zalaganjem i djelovanjem ostavio trajan trag u kulturno-društvenom životu grada Pule. (izvor: PIPMI)

Zanimljivo je da su učenici do Kaštela došli novootvorenim liftom koji s četiri strane (ulaza) u podnožju brežuljka spaja Zerrostrasse (podzemne tunele) sa Kaštelom tj. povijesna barokna utvrda iz 17. stoljeća koja se nalazi na njegovom vrhu.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.