Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjet Momjanu

Datum: 06.12.2022.

Kategorija: Obavijesti


U Kući kaštela u Momjanu u petak 2. 12. službeno je predstavljeno 16. izdanje projekta XIIxII 2023 Istarski kašteli/Castelli istriani/Istrian castles.
Umjetnik Bojan Šumonja je u likovnom dijelu odabrao radove 12 Istarskih učenika, među kojima i našu učenicu Katarinu Špehar (4.c) pod mentorstvom prof Nine Šestanović.
Cilj projekta bio je u likovnom i glazbenom dijelu potaknuti talentirane srednjoškolce, studente i glazbenike pod mentorstvom svojih profesora na daljnje likovno i glazbeno stvaralaštvo. Pokretač projekta je Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije
Ukupno se odazvalo 70-tak mladih autora iz 12 istarskih škola, a najbolji su radovi odabrani za kalendar i CD.
Uz moderatora, županijskog pročelnika za kulturu Vladimira Torbicu u kratkim crtama prezentirao važnost i cilj projekta, govorili su zamjenica župana Jessica Acquavita, gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin i izbornik glazbenog dijela projekta Valter Milovan.
Likovni radovi koji se nalaze na stranicama prigodnog kalendara izloženi su u prostorijama Kuće kaštela koju su mladi autori detaljnije razgledali, pogledali su i obližnji kaštel Rota, te se pobliže upoznali na zajedničkom ručku. (Izv.: istriaterramagica)

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.