Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjet Rafineriji INA Rijeka

Datum: 25.11.2023.

Kategorija: Obavijesti


Učenici 3.razreda izborne nastave Kemije posjetili su s profesoricom Mateom Hervat Dobrila Rafineriju INA u Rijeci dana 21.11.2023. Djelatnici laboratorija kontrole kvalitete srdačno su nas ugostili te nam pokazali svoj opsežan djelokrug rada. Upoznali smo složene metode određivanja sumpora u gorivima, naučili način određivanja zapaljivosti para goriva, spoznali razliku i značaj plinske i tekuće kromatografije, vidjeli kako se određuje stupanj korozije koju gorivo uzrokuje, kako se određuju anioni u otpadnim vodama i druge zanimljive stvari. Iskustvo je bilo hvalevrijedno i zahvalni smo INI što nas je ugostila i prenijela sve značajne informacije. Saznali smo i da je jedan od ciljeva transformacija lokacije u Sisku u smjeru obnovljivih izvora energije kao i da je Rafinerija otvorena za svaku suradnju s učenicima i budućim studentima. Radujemo se daljnjem nastavku priče!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.