Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjeta udruzi HUiU

Datum: 23.05.2023.

Kategorija: Obavijesti


Danas su učenici fakultativne nastave Crtanje Oblikovanje Dizajne zajedno s profesoricom Ninom Šestanović posjetili udrugu HUiU u njihovom prostoru u zagrebačkoj ulici. HUiU u sklopu svog programa održava i razne edukativne radionice unutar kojih je i ova na kojoj smo bili, a zove se DIS TISK. To su radionice sitotisaka/tekstilne radionice koje vodi Katja Kliba. Imali smo priliku raditi s drvenim okvirima sitotiska, učiti o bojama za tekstil te ručnim tehnikama otiskivanja na tekstilnim materijalima. Isto tako izradili smo autorske uzorke koje smo potom i tiskali na određene podloge. Radionica je jako zabavna, opuštajuća, ali i korisna za one koje žele više znati o ovoj tehnici. Radove naših i ostalih sudionika radionice imat ćemo priliku vidjeti na zajedničkoj izložbi IN DIS PLODOVI koja će se održati u četvrtak 1.6.2023. u galeriji HUiU. Više informacija o samim radionicama možete naći na njihovim stranicama:

Radionice

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.