Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjete izložbenim lokacijama na nastavi likovne umjetnosti

Autor: Anica Franjul

Datum: 22.09.2023.

Kategorija: Obavijesti


Pula je i grad umjetnosti a ne samo turizma, u što smo se uvjerili na samom početku nove školske godine. Iskoristili smo lijepo vrijeme i posjetili neke od izložbenih lokacija na nastavi likovne umjetnosti.

U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre na Kaštelu do kojeg smo došli kroz izložbeni prostor pulskih tunela Zerostrasse, trenutno su postavljene četiri izložbe. Zadržali smo se na dvije, onoj pulskog umjetnika Branka Gulina naziva „Lice rata“ i izložbi o sustavu austrougarskih fortifikacija Pule.

Nije nam bilo dosta jer smo posjetili i izložbu u galeriji Sveta srca naziva „Lica gladi“ zagrebačkog Etnografskog muzeja te izložbu Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Umjetnost eko hodanja“ u galeriji HDLUIstre.

Ovom aktivnom početku nastave pridružio se i naš vjeroučitelj Rikardo Lekaj koji rado sudjeluje u našim aktivnostima.

Navedimo i vrijedne učenike po razredima čije fotografije možete pogledati u prilogu. Sudjelovali su razredi 1.b, 1.g, 2.b, 2.e, 2.f, 2.g, 3.e.

2.g razred

2.f razred

 

2.e razred

 

2.b razred

 

1.e razred

 

1.b razred

1.g razred

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.