Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Poziv za sudjelovanje na školskoj izložbi fotografija

Autor: Alen Tafra

Datum: 07.11.2022.

Kategorija: Obavijesti


Pozivaju se učenici Gimnazije Pula koji se u slobodno vrijeme bave fotografijom, da za školsku izložbu fotografije pošalju najviše tri uspjelije fotografije koje su snimili, i pošalju ih najkasnije do nedjelje 13 studenog na adresu: a.tafra09@gmail.com. Izložba nije tematski ograničena, pa tako i fotografije mogu prikazivati slobodno odabrane teme (pejzaž, zgrada, portret itd.).

Izložba je predviđena kao prateći sadržaj obilježavanja Svjetskog dana filozofije, koji će u Gimnaziji Pula biti obilježen u srijedu 16. studenog s početkom u 11:40 i tijekom tri preostala nastavna sata. Obilježavanje će se održati u svečanoj dvorani Ante Kusića (učionica 24), i to prigodnim programom pod naslovom „Filozofija, fotografija i film“. Predviđeni program se sastoji od predavanja nastavnika i učenika o filozofiji fotografije i filozofiji filma, kao i od  diskusije povodom izloženih tema. Nositelj aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana filozofije u školi je nastavnik dr. sc. Alen Tafra. Učenici zainteresirani za sudjelovanje na manifestaciji bit će još pozvani putem oglasne knjige, i trebat će se prijaviti nositelju aktivnosti najkasnije do ponedjeljka 14. studenog.

Izložba će biti postavljena 15. studenog.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.