Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Praksa kroz volontiranje

Praksa kroz volontiranje jedinstven ne program naše škole i jedini takav u Hrvatskoj. Naši učenici 3. i 4.razreda mogu volontirati 10 do 12 sati tamo gdje oni vide da bi možda jednog dana bili i radili. Nakon uvodnog razgovora s ravnateljem i suglasnosti roditelja, javljaju se ciljanim programom i započinju s volontiranjem. Partneri su razni odvjetnički i javnobilježnički uredi, stomatološki uredi, javne i državne ustanove, bolnica, uredi dizajna i arhitekture, privatna poduzeća i obrti različitih zanimanja.

Po završetku prakse, poslodavac/partner bilježi sate u volontersku knjižicu, a učenik kroz nekoliko rečenica ostavlja zapis u Dnevniku prakse u uredu ravnatelja.  Partner programa je Udruga Alumnija naše škole. Ovim postižemo da se učenici lakše odluče za studij i promišljaju o budućnosti.  Program Praksa kroz volontiranje otvoren je cijelu školsku godinu.

Praksa kroz volontiranje u medijima