Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Predavanja o filmu i stripu u Gimnaziji

Datum: 22.01.2021.

Kategorija: Obavijesti


Danas se u Gimnaziju Pula vratilo dvoje bivših učenika. Ali ne više kao učenici, jer maturirali su s odličnim uspjehom 2014. godine, već kao predavači. Riječ je o Noemi Ribić, magistrici animiranog filma i novih medija i Gabrijelu Laziću, apsolventu režije na Akademiji scenskih umjetnosti.

Oni su, u suradnji s nastavnicom Hrvatskoga jezika Natašom Tončić, osmislili predavanja o filmu i stripu. Gabrijel je, iz svojeg trenutačnog prebivališta u Sarajevu, u virtualnoj učionici 3.g razreda govorio o filmu i filmskom jeziku, a Noemi se na videopoziv javila iz dalekog Talina, iz Estonije.

Ona je govorila o vizualnom jeziku stripa i povijesti stripa. Svoja su predavanja upotpunili mnoštvom zanimljivih primjera. Na kraju su zajednički osmislili radionicu storyboarda u kojoj su sudjelovali učenici 3.g koji su današnja dva sata Hrvatskoga jezika pratili sa zanimanjem

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.