Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Predstavljanje multidisciplinarnog projekta “Annus Mirabilis 1922”

Autor: Dejan Zelenak

Datum: 24.04.2023.

Kategorija: Obavijesti


U petak 21. travnja 2023. godine, u sklopu manifestacije Noć knjige, u atriju TSŠ-S.M.S.I. Dante Alighieri Pula-Pola održan je program posvećen dovršetku multidisciplinarnog projekta “Annus Mirabilis 1922” Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Istarske županije. Otvorena je i prigodna izložba na kojoj su sve škole koje su sudjelovale u projektu izložile svoje radove te predstavile književnika/književnicu i književno djelo kojim su se na multidisciplinaran način bavile od početka školske godine.  

U projektu su sudjelovali učenici i nastavnici iz sljedećih škola: Talijanska srednja škola – Scuola Media Superiore Italiana Dante Alighieri Pula-PolaGimnazija PulaŠkola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu PulaStrukovna škola PulaŠkola primijenjenih umjetnosti i dizajna PulaPazinski kolegij – Klasična gimnazija PazinSrednja škola Zvane Črnja Rovinj

Iz naše škole u projektu su sudjelovale učenice Anna Štifanić, Matea Kontošić, Vita Radovan, Emma Galac, Noa Pavlinović, Mila Ivanović i Lara Šljivić, profesorica Andrea Vučković, te knjižničari Ivan Grgat i Dejan Zelenak. Naš dio projekta su na otvorenju predstavile učenice Anja Brščić i Lara Knežević.

Nizom aktivnosti učenici su sa svojim mentorima predstavili poznata djela i autore iz vlastite perspektive. Godina 1922. Čudesna je zbog brojnih umjetničkih i znanstvenih postignuća: u prvom broju časopisa “Criterion” T. S. Eliot objavljuje “Pustu zemlju”, James Joyce na dan svog 40. rođendana napokon uspijeva objaviti roman “Uliks” u pariškoj knjižari Shakespeare and Company, Marcel Proust dovršava roman-rijeku “U potrazi za izgubljenim vremenom”, Virginia Woolf objavljuje prvi od velikih eksperimentalnih romana “Jakobovu sobu”, Franz Kafka objavljuje djelo “Umjetnik u gladovanju”, a godinu dana kasnije izlazi “Zenova svijest” Itala Sveva, prijatelja Jamesa Joycea, u kojem se autor bavi psihoanalitičkim frojdovskim pristupom likovima. Sve plakate možete vidjeti ovdje.

U nastavku možete vidjeti plakate koje su učenici izradili sa svojim mentorima i mentoricama te fotografije s otvorenja izložbe. Portreti književnika i vizualni identitet projekta “Annus Mirabilis 1922” rad su Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.