Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Projekcija filma „Ja bi’ da to imam doma“

Autor: Boris Pein

Datum: 15.06.2022.

Kategorija: Obavijesti


Povodom obilježavanja Mjeseca ponosa u školi je 14.6. organizirano prikazivanje filma „Ja bi’ da to imam doma“ za učenike 3.b i 2.b razreda te za ostale zainteresirane učenike. Nakon filma održana je i diskusija s učenicima o temema kojima se film bavi.

U dokumentarnom filmu „Ja bi’ da to imam doma“ 9 protagonista i protagonistkinja progovara o svojim iskustvima s doživljenim bullyingom, diskriminacijom i nasiljem. Ideja filma bila je okupiti pripadnike i pripadnice LGBTI zajednice u najširem smislu – tako da su zastupljena „sva slova akronima“. Protagonisti i protagonistkinje filma osobe su različitih dobnih skupina, društvenih pozadina i geografskog porijekla, a samim time i različitih iskustava u kontekstu bivanja pripadnicima LGBT+ zajednice u Hrvatskoj. Film progovara i o drugim temama kao što su odrastanje, odnos s roditeljima te comming out i posljedično (ne)prihvaćanje okoline.

Tijekom diskusije koju je vodila prof. Tanja Carić, učenici su, dajući primjere iz svoje okoline (društva i/ili škole), ustvrdili da je homofobija je i dalje prisutna u hrvatskom društvu, unatoč nekim pozitivnim pomacima. Kao uzroke homofobije među mladima učenici ističu predrasude, manjak edukacije i pritisak vršnjaka. Učenici su istaknuli potrebu za sustavnim obrađivanjem LGBT tema u školama te su izrazili želju za češćim organiziranjem ovakvih događanja u školi.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.