Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Prvi dan nastave započeo predstavom

Datum: 07.09.2021.

Kategorija: Obavijesti


Ovu novu školsku godinu, učenici 1c, 4a, 4c i 4d započeli su predstavom u unutarnjem dvorištu škole.

Gledali smo humornu monodramu „Jedna od sestara“ autorice Kordelije Paladin a u organizaciji Teatra Fort Forno.

Glumica Katica Šubarić nas je uvela u svijet glavne junakinje Irene iznoseći priču o sebi i svojim životnim dilemama te istovremeno se referirajući na društvena i kulturna zbivanja u kojima živimo. Kroz dvadeset i četiri prizora, glumica se pred publikom transformira u svoje sestre, majku, svoje dvije ostarjele bake i progovara o ženskom identitetu te očekivanjima okoline namijenjene ženama.

Učenici su po završetku predstava ispunili anketni upitnik o predstavi a koji će poslužiti kao dio istraživanja doktorske disertacije glumice i docentice na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Katice Šubarić.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.