Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Prvi razredi na terenskoj nastavi u Zagrebu

Datum: 14.11.2022.

Kategorija: Obavijesti


Petak, 11.11.2022. ( sva sreća nije petak 13.)..dan kada su se gotovi svi učenici prvih razreda naše škole uputili na zajedničko putovanje u Zagreb kako bismo odradili terensku nastavu i dodatno se educirali ali se i malo zabavili. 

Posjetili smo Etnografski muzej i najnoviju izložbu “Lica gladi”. Ovoj temi autorice su pristupile s triju aspekata: prvi se odnosi na borbu protiv gladi; u drugome promatramo glad kao sredstvo kojim se može manipulirati masama, ali i pojedincima. Treći pristup je posvećen odnosu gladi i tijela – porast poremećaja prehrane, pogotovo kod mlađe populacije. Tema itekako važna i aktualna, kako na svjetskoj razini tako i na razini Hrvatske. 

Osim aktualne izložbe, posjetili smo i stalni postav Muzeja…. mogli smo vidjeti nevjerojatne i vrlo zanimljive izloške iz cijelog svijeta koje su sa sobom donijeli naši istraživači, pogledati narodne nošnje iz svih dijelova Hrvatske kao i postav “Kapa dole”…pokrivalo za glavu u svim svojim oblicima i za različite svrhe…ma malo je reći kapa dolje…mi kažemo Palac gore za postav. 

Tehnički muzej je bila naša slijedeća postaja. Dok je jedna grupa promatrala nebo iznad nas te učila o svemiru u prostoru Planetarija, druga je uživala u prostoru namijenjenom Nikoli Tesli i naravno…električnoj energiji i da…sudjelovali smo u nekim eksperimentima. U Tehničkom muzeju se odvijala još jedna zanimljiva izložba “Gledam dodirom” koju smo posjetili. Vidjeli smo likovne radove prilagođene slijepim osobama a koju su stvarali djeca oštećena vida ali i neki vrsni umjetnici.    

Večer je bila rezervirana za gledanje predstave u kazalištu Luda kuća. Igor Mešin i Rene Bitorajac u predstavi “Idemo uživo!” proveli su nas kroz mediji nekad i danas….smijali smo se i smijali i smijali…..i to je bio baš krasan završetak ovog našeg jednodnevnog stručnog putovanja. 

Osim toga učenicima su pokazane i važne institucije u središtu Zagreba kao što su zgrada HNK, Zdenac života, Mimara, HNB i ostale.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.