Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Prvi sastanak/druženje u DRUŠTVENOM VRTU

Datum: 31.05.2021.

Kategorija: Eko, Obavijesti


28.05.2021. Imali smo 1. sastanak/druženje  u DRUŠTVENOM VRTU na Gregovici u kojem  Gimnazija Pula i Zelena Istra sa partnerskim udrugama  i Školom za odgoj i obrazovanje imaju u planu razne aktivnosti potičući na taj način inkluziju.

  1. Odredili smo dežurstva ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18h.
  2. Prva aktivnost je u ponedjeljak 31.05. u 18h a to je sadnja raznih sadnica (rajčice, tikvice, krastavci, aromatično bilje… ) kojima je sada vrijeme sadnje po plodoredu. (Zelena Istra ima malu svotu za sadnice).
  3. Društveni vrt ima svoju vrtnu kućicu i alat (kariolu, grablje, poljevače, lopatice, a ima i svoju vodu). Vrt je velik 1500 m2. U planu je koristiti slamu kao zaštitu sadnica.
  4. Na jesen je u planu  uređivanje društvenog vrta prema permakulturnim pravilima.
  5. U planu su predavanja o zaštiti bilja na ekološki način.

Chill point in progress

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.