Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Prvo istarsko drive-in kino

Datum: 20.05.2021.

Kategorija: Obavijesti


Naši bivši učenici i uspješni pulski glumci Nika Ivančić i Filip Lugarić, vode program novog kulturnog zbivanja u Puli. Riječ je o prvom istarskom drive-in kinu pod nazivom Drive in Kultura. Projekcije filmova će se odvijati 28. i 29. svibnja na parkiralištu Karlo Rojca.

Ovaj kulturni festival će se održati u čak tri grada – Zagreb, Pula i Osijek te predstavlja jedinstvenu priliku za doživjeti nešto novo i drugačije.

Cilj projekta je promocija europske kulture na nešto drugačiji način te uz to okupiti publiku koja inače ne prati nezavisnu scenu, no koja će zbog specifičnog formata ipak doći i pogledati projekcije.

U petak, 28. 05. na repertoaru je kratkometražni animirani film “Odrasti u malo drvo” pulske animatorice Noemi Ribić. Potom slijedi prikazivanje Oscarom nagrađenog filma “Još jedna runda”. Na kraju, slijedi glazbeni program s pulskim kolektivom “Music After Dinner”.

U subotu, 29. 05.  može se pogledati dječji program za obitelji s djecom. Prikazuje se animirani nagrađivani film “Ježeva kuća”, a nakon toga slijedi izuzetno uspješna hrvatsko-češka koprodukcija “Neparožderi”. U suradnji s udrugom Birikina Pula pripremljeno je mnoštvo animiranih likova koji će zabavljati posjetitelje na ulazu.

Cjelokupni program prati se iz automobila, cijena ulaznice je 85,00kn po automobilu (u automobilu može biti više osoba), a uz sve navedeno posjetitelji dobiju i bogat poklon paket.

Cijeli program i sve informacije dostupne su na webu: www.driveinkultura.com

Aftermovie prvog ovogodišnjeg izdanja u Zagrebu: https://youtu.be/wILaO9NOInU

Facebook event: https://www.facebook.com/events/153476993456166

Detaljnije o samom projektu na: https://sabmarine.hr/portal/jedinstven-i-spektakularan-dogadaj-drive-in-kultura-stize-u-pulu/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.