Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Pulski gimnazijalci u divljem zelenom srcu grada

Datum: 11.03.2020.

Kategorija: Eko


U okviru našeg projekta pulski gimnazijalci će u divljem zelenom srcu grada – području Pragrande označiti i očistiti pješačku stazu. Jedan od ciljeva projekta je da se učenici vlastitim angažmanom izbore za neku promjenu u svom gradu.

Dana 10.03.2020. smo im na trasi buduće pješačke staze održali predavanje o važnosti Pragrandea za Pulu u svjetlu klimatskih promjena. Jedna od istaknutih mjera u Strategiji prilgodbe klimatskim promjenama RH do 2040. je i provedba koncepta zelene infrastrukture u svrhu jačanja otpornosti na klimatske promjene u urbanim sredinama tj. formiranje zelenih površina unutar urbanih prostora namijenjenih privremenom ili trajnom zadržavanju i pročišćavanju oborinskih voda te rekreacijskim sadržajima te razvoj plave infrastrukture ekološkom obnovom i revitalizacija vodotoka u urbanim sredinama.

Pragrande je dom i mnogim životinjama i tako mora i ostati, pa će intervencije na stazi biti minimalne kako bi i dalje u njemu mogle nalaziti potreban mir i sklonište. Na današnjem predavanju bili su prisutni i predstavnici MO Gregovica, koji će pomoći gimnazijalcima

Fotografije:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.