Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Radionice udruge Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ u Gimnaziji Pula

Datum: 20.05.2022.

Kategorija: Matematika, Obavijesti


Dana 17. svibnja 2022. članovi udruge Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ posjetili su Gimnaziju Pula.

Studenti PMF-a i FER-a Mislav, Lucija, Leonarda i Mateo su s učenicima 1.g, 2.g. i 4.g razreda proveli radionice na temu Matematičke igre i Statistika te u slobodnom razgovoru sa zainteresiranim maturantima prenijeli iskustva sa studija na svom fakultetu.

Udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” nastala je kao svojevrsno spajanje matematičkih grupa u XV. i V. gimnaziji, koje su tradicionalno organizirane već dugi niz godina, a koje su vodili uglavnom bivši vrhunski natjecatelji iz tih škola, studenti FER-a ili PMF-a. Voditelji tih grupa su početkom školske godine 2008./2009. odlučili zajedničkim snagama organizirati i unaprijediti rad s nadarenima te su osnovali udrugu.

Misija udruge je primijeniti novi pogled na rad s mladim nadarenim matematičarima koji se temelji na inovativnim idejama, mladim ljudima i prijateljstvu.

Ciljevi udruge su poticanje učenika na rad i razvoj matematičkog talenta, napredno matematičko obrazovanje i priprema mladih nadarenih matematičara za natjecanja iz matematike, povezivanje mladih matematičara u Hrvatskoj, promocija matematike kao znanosti u Hrvatskoj i širenje svijesti o ulozi matematike u modernom društvu, suradnja s nadležnim institucijama radi poboljšanja i restrukturiranja obrazovnog sustava, suradnja sa sličnim organizacijama u inozemstvu radi promocije matematike na međunarodnoj razini.

Članovi udruge su vrhunski bivši natjecatelji, danas uglavnom studenti FER-a ili PMF-a koji rad s učenicima shvaćaju kao strast i veselje. Posebnost udruge leži upravo u tome što s učenicima rade mentori koji ih najbolje razumiju jer su i sami prošli isti put. Osim ljubavi prema matematici i velikog znanja, svim članovima je zajednička i želja da to znanje podijele s drugima. Sav rad u udruzi je volonterski.

Najveća prednost udruge je da svi njezini članovi uživaju u matematici i aktivnostima koje kroz udrugu obavljaju.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.