Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Rezultati DELF ispita 2023

Datum: 21.09.2023.

Kategorija: Obavijesti


Ove godine u travnju i svibnju održan je DELF ispit iz francuskog jezika kojem su pristupile učenice Barbara Božac (4.f – 2022/2023.) i Nora Brenko (4.f). Obje su učenice položile pisani i usmeni dio ispita te su time zaslužile diplome o poznavanju jezika. Barbara Božac potvrdila je svoje znanje na razini B1, dok je Nora Brenko to učinila na razini A2. Mentor učenicama bio je profesor francuskog jezika Marko Kalčić.

Felicitations! Čestitamo!

DELF scolaire (Diplôme d’Etudes en Langue Française) podrazumijeva 4 diplome o poznavanju francuskog jezika, uvedene od strane francuskog Ministarstva obrazovanja kako bi se službeno potvrdile jezične kompetencije na francuskom
jeziku prema 4 razine (A1, A2, B1, B2). Diplome ispita DELF scolaire međunarodno su priznate u 180 zemalja, a u Hrvatskoj
od 2006. godine. Diplome vrijede za cijeli život te predstavljaju prednost kako za studij u frankofonskim zemljama tako i pri zapošljavanju. Polaganje ispita DELF scolaire svake godine organizira Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.