Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Sastanak sa predsjednikom

Datum: 07.12.2022.

Kategorija: Obavijesti


U ponedjeljak, 5.12.2022., na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkome hotelu „Sheraton“ predstavljena je publikacija na kojoj su marljivo cijelu godinu radili učenici i nastavnici iz 10 hrvatskih škola u okviru projekta Budućnost Europe: Europska godina mladih.

Rad na projektu imali smo priliku predstaviti gospodinu Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću koji je vrlo pozorno saslušao predstavljanje aktivnosti naših učenika i učenicima poručio da je ovo zapravo početak njihovog aktivizma i suradnje s političkim tijelima koje su u mogućnosti pomoći i realizirati naše ideje, te je učenicima poručio da je zapravo svaka godina godina mladih.

Projekt su moderirali EU zastupnik gospodin Predrag Fred Matić i njegov tim suradnika. Zastupnik je naglasio da će publikacija biti uručena svim relevantnim političkim akterima za koje zna da su u mogućnosti pomoći u realizaciji naših prijedloga.

Iz naše škole u projektu su sudjelovali učenici drugih razreda Tereza Mišan (2a), Borna Černe (2a), Eni Marjanović (2b), Astrid Grijak (2b), Paolo Krajcar (2c), Bartol Čatić (2c), Ivano Gmaz (2c), Ana Tanasković (2d), Nika Ban (2d), Luka Dvoršak (2f), Marko Levak (2f) Marija Burić (2g), Lara Knežević (2g), te sada već bivši učenik Gimnazije Pula, a sada student političkih znanosti Nino Šarić.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.