Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Škola ambasador Europskog parlamenta

Datum: 01.09.2021.

Kategorija: Obavijesti


Gimnazija Pula uključena je u program/projekt  „Škola ambasador Europskog parlamenta“ od školske godine 2018./2019., te je ovo treća godina sudjelovanja verificiranog sudjelovanja. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani.

U program je protekle školske godine bilo uključeno 80 mlađih ambasadora vođenih starijim ambasadoricama profesoricama Elizabetom Pavlović i Tanjom Černeka koje inače edukaciju o EU provode već punih 15 godina.

U sklopu Programa provedeno je 37 aktivnosti koje su imale niz pod aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici trećih razreda u prosjeku 2 – 4 sata tjedno izvan redovne nastave.

 

Teme na kojima smo radili s našim učenicima ambasadorima bile su raznolike, a provodili smo ih interaktivno kroz ERASMUS projekt „Spasimo okoliš prije nego li bude kasno“ i kroz projekt IŽ „Walk the global walk.“

Iz mnoštva tema izdvajamo rad na ciljevima EU „Europski zeleni plan“, „Digitalna Europa“ , „Održivi razvoj“, „Klimatske promijene“, „Gospodarenje otpadom, gospodarenje hranom.“

Tijekom naših aktivnosti povezali smo se s deset škola iz EPAS programa te zajedno obilježili „Dan voda“, „Dan materinjeg jezika“, „Dan planeta Zemlja“, postavili smo izložbu „Hrvatska kulturna baština.“

Realizirali smo niz on line susreta s hrvatskim EU zastupnicima.

 

Mlađi ambasadori istaknuli su kako su im sve aktivnosti bile korisne, ali i želju da u nadolazećoj školskoj godini aktivnosti realiziramo što više u živo jer je provedba projekta on line prilično naporna.

 

Tanja Černeka, prof savjetnik

 

EPAS_generalna evaluacija 2020_21_Forum za slobodu odgoja

EPAS_Konačni poredak škola_ 2020_21_Forum za slobodu odgoja

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.