Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Škola na dlanu – Jutarnji list STUDENT DIGI AWARD

Datum: 06.03.2020.

Kategorija: Obavijesti


Učenici 4. g razreda, Damir Numić Meša i Toni Borina, pod vodstvom profesora Nikole Vujačića, napravili su korisnu web aplikaciju Škola na dlanu (školanadlanu.hr) koja olakšava svakodnevnicu u našoj školi.

Aplikacija u sebi ima Interaktivni raspored, Generator suglasnosti, SMS obavijesti i Tražilicu enciklopedija. Korisnost i važnost projekta prepoznali su u Jutarnjem listu koji su u suradnji s Googleom, A1, uredom EU zastupnika Valtera Flega, pokrenuli 2020 Student DIGI Award nagradni natječaj. Tim programom želi se afirmirati i nagraditi inovativne i kreativne informatičke timove i rješenja. Na natječaj se prijavilo preko 60 radova. Naša aplikacija ušla je među prvih deset te smo dobili priliku dodatno se predstaviti u Jutarnjem listu. Valja napomenuti da je naš rad prepoznat u konkurenciji sa studentskim aplikacijama.

Više možete pročitati na linku https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/mladi-matematicki-i-informaticki-dvojac-izradio-aplikaciju-skola-na-dlanu-formulari-raspored-novosti-u-gimnaziji-sve-na-jednom-mjestu/10060648/

Inače, Interaktivni raspored je aplikacija koja učenicima i profesorima na jednostavan i brz način prikazuje raspored profesora, razreda i slobodne učionice za određeni sat.

S Generatorom suglasnosti, učenici i profesori mogu vrlo brzo kreirati potrebne suglasnosti za odlazak na izlete, jednodnevna događanja itd. Program sam generira potreban tekst na temelju naših nekoliko inputa.

SMS obavijesti služi administraciji kako bi učenike mogli u realnom vremenu, putem SMS-a, obavijestiti o naglim i neočekivanim izmjenama u svakodnevnom radu škole (npr. odgađanje predstave, izostanak nastavnika itd.). Riječ je o web aplikaciji koja pruža mogućnost slanja SMS obavijesti bilo kojem broju telefona. Korisnik kojemu šaljemo obavijest ne treba imati naš broj telefona a svejedno će mu se prikazati ime pošiljatelja.

Tražilica enciklopedije je aplikacija koja pretražuje samo vjerodostojne izvore informacija (hrvatske enciklopedije)pa je stoga vrlo korisna za učenike koji pišu referate.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.