Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Škola u novom projektu: “U školi otvorene kohezije, ASOC”


Prema odredbama Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“ Povjerenstvo za odabir prijava sastalo se 3. ožujka 2021. godine te pripremilo Izvješće povjerenstva za odabir prijava za sudjelovanje-prijedlog škola za odabir na temelju izvršene provjere i vrednovanja pristiglih prijava. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je, temeljem prijedloga Povjerenstva, donijela Odluku o odabiru prijava na Javni poziv prema kojoj su za sudjelovanje u Projektu odabrane sljedeće škole:

  • Srednja poljoprivredna i tehnička škola, Trg Opuzenske bojne 5, 20 355 Opuzen
  • IV. gimnazija ‘Marko Marulić’, Zagrebačka 2, Split
  • Srednja škola Stjepana Sulimanca, Dravska 41, 33 405 Pitomača
  • Druga ekonomska škola, Dobojska 12, 10 000 Zagreb
  • Gimnazija Pula, Trierska 8, 52 100 Pula
  • Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Vladimira Nazora 36, 40 000 Čakovec
  • Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, Augusta Cesarca 20, 31500 Našice
  • Gimnazija ‘Matija Mesić’, Naselje Slavonija I br. 8, 35 000 Slavonski Brod
  • Glazbena škola Frana Lhotke, Trg Ljudevita Posavskog 2, 44 000 Sisak
  • Gimnazija Vladimira Nazora, Perivoj Vladimira Nazora 3/II, 23 000 Zadar

Ovim projektom naši učenici imat će prilike pobliže upoznati kohezijsku politiku, fondove Europske unije i kako oni mijenjaju Hrvatsku te u svojim lokalnim zajednicama potaknuti praćenje korištenja javnih financija.

Više na linku: https://razvoj.gov.hr/vijesti/odabrane-skole-za-sudjelovanje-u-projektu-u-skoli-otvorene-kohezije-asoc/4526

Službeni dopis: Link

Dokument: Sporazum o suradnji u provedbi projekta U školi otvorene kohezije, ASOC

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.