Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Školski klubovi

Gimnazija Pula

Fotoklub Gimnazije Pula

Photography is an art of observation. It has a little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.
~ E. Erwitt ~

U našoj školi djeluje Fotoklub koji vode učenici. Bave se analognom i digitalnom fotografijom, organiziraju vlastite izložbe u školi i posjećuju predavanja o fotografiji. U klub se mogu uključiti učenici svih razreda, zaljubljenici u fotografiju i oni koji to tek žele postati.

Na stranici škole redovito objavljuju termine njihovih izložbi i svoje fotografije.

Voditelj: Jakov Benčić.

Kontakt: fotoklub.gimnazijapula@gmail.com

Gimnastars plesni klub

Školski plesni klub Gimnastars osnovan je 2018. godine s učenicama Jelenom Drobnjak i Larom Kapeloto kao voditeljicama. U klubu učenici i učenice plešu Lyrical jazz i Urban, ali i druge stilove. Svoj rad Gimnastars prezentira na školskim priredbama i događanjima. Također, u dogovoru s članovima moguće je i sudjelovanje na natjecanju Virtualnom plesnom showu. Svi koji se plesom žele opustiti poslije nastave, jedanput tjedno, vježbati i zabaviti se, dobrodošli su te ih Gimnastars s veseljem očekuje!

Voditeljica: Rafela Perić, 4d.

Klub crtača

Od 30. listopada 2018. godine u našoj školi djeluje još jedan klub – Klub crtača.

Za ovu godinu planirano je oslikavanje murala, sudjelovanje u natjecanjima, organiziranje radionica, suradnje s muzejima i galerijama te još drugih zanimljivosti. Na školskoj stranici objavljivat ćemo sve novosti i fotografije a radujemo se novim članovima.

Za sve dodatne informacije ili pitanja slobodno se obratite prof. Nini Šestanović: 099 3406 343 nina.sestanovic@skole.hr

Zavičajni klub

Zavičajni klub Gimnazije Pula iskazuje dobrodošlicu svim zainteresiranim učenicima i profesorima koji će, praćeni entuzijazmom i interesom da će pridonijeti društvu i osobnom zadovoljstvu, posvetiti vrijeme unapređenju i zaštiti područja i obilježja našega zavičaja.

Glavne smjernice zavičajnog kluba:

 • Čitanje i govorenje
 • Istraživanje
 • Suradnja – zavičajne pilule
 • Šetnje
 • Obilazak muzeja
 • Druženje
 • Uvježbavanje dramskih djela na dijalektu
 • Fotografiranje

Glavne tematike zavičajnog kluba:

 • tradicija,
 • važnost jezika/narječja/dijalekta,
 • stare obiteljske priče,
 • zaboravljeni predmeti,
 • narodne nošnje,
 • istraži=ne zaboravi,
 • zborovi i klape,
 • kulturna baština, itd.

Razredna odjeljenja:

 • svi zainteresirani učenici od I. do IV. razreda

Zavičajni klub učenicima naše škole pruža priliku da prodube svoje znanje, prošire vlastite i tuđe horizonte, promoviraju važnost materinskog jezika i svih zavičajnih običaja.

Cilj i misija Zavičajnog kluba Gimnazije Pula je ponajprije istražiti, a zatim promovirati tradiciju i stare obiteljske priče, promovirajući pritom važnost jezika, njegujući dijalekte našega zavičaja te ističući potrebu da više vremena provodimo u prirodi, s obitelji i dragim ljudima, a tehnologiju koristimo kada je potrebno.

Kako bi zainteresirani učenici međusobno lakše komunicirali imat će mogućnost spojiti se putem virtualne učionice Edmodo putem koje će razmjenjivati mišljenja i stvarati nove ideje te dogovarati druženja u suradnji s njihovim profesorima koordinatorima.

Voditeljica: Karin Bolković, prof.

Volonterski klub

Volonterske aktivnosti unutar škola zamišljene su na način da učenicima omogućuju stjecanje znanja, razvijanje vještina i stavova. Uče se odgovornom ponašanju i potiče se njihova samostalnost; uče raditi u timu i jačati veze sa zajednicom u kojoj žive; uče se biti socijalno osjetljivi i angažirani. Način realizacije: individualni i grupni dogovori i aktivnosti vezani uz prepoznavanje potreba u zajednici, osmišljavanja konkretnih aktivnosti, planiranja, provedbe i vrednovanja postignutog.

Voditelj: Lovro Blažević

Mentorica: Lucija Kancijanić, psihologinja

Klub ljubitelja matematike

Klub je namijenjen svim učenicima Gimnazije Pula koji su u bilo kojem smislu zainteresirani za matematiku. Ciljevi Kluba ljubitelja matematike su popularizacija matematike, podizanje interesa za matematiku i poticanje učenika na aktivno sudjelovanje u kreiranju i prezentiranju sadržaja i aktivnosti vezanih za matematiku.

Aktivnosti Kluba su:

 • Organizacija, provedba i sudjelovanje u matematičkim natjecanjima
 • Natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje
 • Ekipna natjecanja (Festival matematike, MAT liga)
 • Klokan bez granica
 • Statistička olimpijada
 • Znanstveni turniri
 • Zabavna matematika
 • Objave zanimljivosti, zadataka, obljetnica i viceva na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) i razglasu škole

Organizacija predavanja i radionica

 • Geogebra grupa
 • Radionice IZVAN OKVIRA obuhvatile bi dodatne sadržaje koji nisu u redovnom programu a nije riječ o zahtjevnijim sadržajima
 • Pripreme za natjecanja koje može držati učenik ili profesor
 • Festival matematike i Festival znanosti – praćenje i sudjelovanje u projektima ili radionicama
 • Izrada plakata, uređivanje matematičkih učionica i škole

Klub javno djeluje preko profila na društvenim mrežama:

Dramski klub

Dramski klub Gimnazije Pula djeluje od 1995. godine. Predstave su se tijekom godina nizale, a učenici mijenjali. Nastupalo se na Lidranu, ali i na drugim događanjima.

Skupina trenutno broji deset članova, devet učenika glumi , a jedan je zadužen za tehniku. Četvero učenika nastupa već četvrtu godinu. Podsjetimo da su, uz neke bivše i sadašnje članove , pripremili niz zanimljivih predstava: Rome i Jule, Život i Od subote do subote. Hvala Veroniki, Lei, Svemiru i Matiji.

Ove godine skupina nastupa na Lidranu s predstavom Devet. Nastala je zajedničkim radom, a inspirirana je Dickensovom Božićnom pričom. Naime, tri duha pokušavaju pomoći djevojci koja je u problematičnoj vezi.

Nažalost, djevojka ništa ne mijenja, a duhovi, ni nakon devet pokušaja da nekoga izvedu na pravi put, nisu uspjeli i padaju ispit.

Svake školske godine u dramskom klubu radi se nešto drugo, različito od prethodnog, po želji i u dogovoru s učenicima. Oni istražuju, kreiraju, zabavljaju se i uče.
I tako već 25 godina.

Mentorica: Meri Šimunov, prof.

Radio Gimna

Radio Gimna dio je svakodnevnog školskog života svih učenika u Gimnaziji Pula zbog kojeg je svaki dan u školi lakši i zanimljiviji. Vode ga Rafela Perić, Dora Berljavac, Maja Šebelić i Gabriel Radović, no čini ga svaka osoba u školi koja želi podijeliti svoju najdražu pjesmu sa ostalim učenicima. Cilj je da svaki odmor na hodnicima možete čuti različite vrste muzika i osjetiti ugodnu atmosferu kako bi običan školski dan učinili malo opuštenijim.

Voditeljica: Rafela Perić, 4.d

Zbor Gymnasium

Zbor Gymnasium Gimnazije Pula prisutan je kao izvannastavna aktivnost od 2005. godine. Pod vodstvom profesorice Elde Duras učenici izvode razne domaće i strane pjesme te nastupaju na svakojakim društvenim zbivanjima. Osim vokalnih, sastoji se i od instrumentalnih sadržaja.

Voditeljica: Elda Duras, prof.

Haiku klub

U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića.

Kroz haiku radionicu polaznici se upoznaju sa raznim aspektima haiku poezije – proučavanje starih majstora te modernih hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika, pisanje vlastitih haiku pjesama, eksperimentiranje novijim formama haiku izražaja, upoznavanje s japanskom kulturom i zen filozofijom, objavljivanje i slanje pjesama na haiku natječaje, ginko šetnje, kreativno pjesničko druženje itd.

HAIKU KLUB svake godine tiska i izdaje svoj godišnji zbornik radova sa haiku pjesmama nastalima u sklopu haiku radionice tijekom jedne školske godine.

Voditelj: Dejan Pavlinović, prof.