Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Školski klubovi

Gimnazija Pula

Fotoklub Gimnazije Pula

Photography is an art of observation. It has a little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.
~ E. Erwitt ~

U našoj školi djeluje Fotoklub koji vode učenici. Bave se analognom i digitalnom fotografijom, organiziraju vlastite izložbe u školi i posjećuju predavanja o fotografiji. U klub se mogu uključiti učenici svih razreda, zaljubljenici u fotografiju i oni koji to tek žele postati.

Na stranici škole redovito objavljuju termine njihovih izložbi i svoje fotografije.

Kontakt: fotoklub.gimnazijapula@gmail.com

Gimnastars plesni klub

Školski plesni klub Gimnastars osnovan je 2018. godine s učenicama Jelenom Drobnjak i Larom Kapeloto kao voditeljicama. U klubu učenici i učenice plešu Lyrical jazz i Urban, ali i druge stilove. Svoj rad Gimnastars prezentira na školskim priredbama i događanjima. Također, u dogovoru s članovima moguće je i sudjelovanje na natjecanju Virtualnom plesnom showu. Svi koji se plesom žele opustiti poslije nastave, jedanput tjedno, vježbati i zabaviti se, dobrodošli su te ih Gimnastars s veseljem očekuje!

Voditeljica: Đeni Blarežina, prof.

Klub crtača

Od 30. listopada 2018. godine u našoj školi djeluje još jedan klub – Klub crtača.

Za ovu godinu planirano je oslikavanje murala, sudjelovanje u natjecanjima, organiziranje radionica, suradnje s muzejima i galerijama te još drugih zanimljivosti. Na školskoj stranici objavljivat ćemo sve novosti i fotografije a radujemo se novim članovima.

Za sve dodatne informacije ili pitanja slobodno se obratite prof. Nini Šestanović: nina.sestanovic@skole.hr

Zavičajni klub

Zavičajni klub Gimnazije Pula iskazuje dobrodošlicu svim zainteresiranim učenicima i profesorima koji će, praćeni entuzijazmom i interesom da će pridonijeti društvu i osobnom zadovoljstvu, posvetiti vrijeme unapređenju i zaštiti područja i obilježja našega zavičaja.

Glavne smjernice zavičajnog kluba:

 • Čitanje i govorenje
 • Istraživanje
 • Suradnja – zavičajne pilule
 • Šetnje
 • Obilazak muzeja
 • Druženje
 • Uvježbavanje dramskih djela na dijalektu
 • Fotografiranje

Glavne tematike zavičajnog kluba:

 • tradicija,
 • važnost jezika/narječja/dijalekta,
 • stare obiteljske priče,
 • zaboravljeni predmeti,
 • narodne nošnje,
 • istraži=ne zaboravi,
 • zborovi i klape,
 • kulturna baština, itd.

Razredna odjeljenja:

 • svi zainteresirani učenici od I. do IV. razreda

Zavičajni klub učenicima naše škole pruža priliku da prodube svoje znanje, prošire vlastite i tuđe horizonte, promoviraju važnost materinskog jezika i svih zavičajnih običaja.

Cilj i misija Zavičajnog kluba Gimnazije Pula je ponajprije istražiti, a zatim promovirati tradiciju i stare obiteljske priče, promovirajući pritom važnost jezika, njegujući dijalekte našega zavičaja te ističući potrebu da više vremena provodimo u prirodi, s obitelji i dragim ljudima, a tehnologiju koristimo kada je potrebno.

Kako bi zainteresirani učenici međusobno lakše komunicirali imat će mogućnost spojiti se putem virtualne učionice Edmodo putem koje će razmjenjivati mišljenja i stvarati nove ideje te dogovarati druženja u suradnji s njihovim profesorima koordinatorima.

Voditeljica: Karin Bolković, prof.

Volonterski klub

Volonterske aktivnosti unutar škola zamišljene su na način da učenicima omogućuju stjecanje znanja, razvijanje vještina i stavova. Uče se odgovornom ponašanju i potiče se njihova samostalnost; uče raditi u timu i jačati veze sa zajednicom u kojoj žive; uče se biti socijalno osjetljivi i angažirani. Način realizacije: individualni i grupni dogovori i aktivnosti vezani uz prepoznavanje potreba u zajednici, osmišljavanja konkretnih aktivnosti, planiranja, provedbe i vrednovanja postignutog.

Mentorica: Lucija Kancijanić, psihologinja

Klub ljubitelja matematike

Klub je namijenjen svim učenicima Gimnazije Pula koji su u bilo kojem smislu zainteresirani za matematiku. Ciljevi Kluba ljubitelja matematike su popularizacija matematike, podizanje interesa za matematiku i poticanje učenika na aktivno sudjelovanje u kreiranju i prezentiranju sadržaja i aktivnosti vezanih za matematiku. Klub vode nastavnici matematike.

Aktivnosti Kluba su:

 • Organizacija, provedba i sudjelovanje u matematičkim natjecanjima
 • Natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje
 • Ekipna natjecanja (Festival matematike, MAT liga)
 • Klokan bez granica
 • Statistička olimpijada
 • Znanstveni turniri
 • Zabavna matematika
 • Objave zanimljivosti, zadataka, obljetnica i viceva na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) i razglasu škole

Organizacija predavanja i radionica

 • Geogebra grupa
 • Radionice IZVAN OKVIRA obuhvatile bi dodatne sadržaje koji nisu u redovnom programu a nije riječ o zahtjevnijim sadržajima
 • Pripreme za natjecanja koje može držati učenik ili profesor
 • Festival matematike i Festival znanosti – praćenje i sudjelovanje u projektima ili radionicama
 • Izrada plakata, uređivanje matematičkih učionica i škole

Klub javno djeluje preko profila na društvenim mrežama:

Dramski klub

Dramski klub Gimnazije Pula djeluje od 1995. godine. Predstave su se tijekom godina nizale, a učenici mijenjali. Nastupalo se na Lidranu, ali i na drugim događanjima.

Skupina trenutno broji deset članova, devet učenika glumi , a jedan je zadužen za tehniku. Četvero učenika nastupa već četvrtu godinu. Podsjetimo da su, uz neke bivše i sadašnje članove , pripremili niz zanimljivih predstava: Rome i Jule, Život i Od subote do subote. Hvala Veroniki, Lei, Svemiru i Matiji.

Ove godine skupina nastupa na Lidranu s predstavom Devet. Nastala je zajedničkim radom, a inspirirana je Dickensovom Božićnom pričom. Naime, tri duha pokušavaju pomoći djevojci koja je u problematičnoj vezi.

Nažalost, djevojka ništa ne mijenja, a duhovi, ni nakon devet pokušaja da nekoga izvedu na pravi put, nisu uspjeli i padaju ispit.

Svake školske godine u dramskom klubu radi se nešto drugo, različito od prethodnog, po želji i u dogovoru s učenicima. Oni istražuju, kreiraju, zabavljaju se i uče.
I tako već 25 godina.

Mentorica: Meri Šimunov, prof.

Radio Gimna

Radio Gimna dio je svakodnevnog školskog života svih učenika u Gimnaziji Pula zbog kojeg je svaki dan u školi lakši i zanimljiviji. Vode ga Rafela Perić, Dora Berljavac, Maja Šebelić i Gabriel Radović, no čini ga svaka osoba u školi koja želi podijeliti svoju najdražu pjesmu sa ostalim učenicima. Cilj je da svaki odmor na hodnicima možete čuti različite vrste muzika i osjetiti ugodnu atmosferu kako bi običan školski dan učinili malo opuštenijim.

Zbor Gymnasium

Zbor Gymnasium Gimnazije Pula prisutan je kao izvannastavna aktivnost od 2005. godine. Pod vodstvom profesorice Elde Duras učenici izvode razne domaće i strane pjesme te nastupaju na svakojakim društvenim zbivanjima. Osim vokalnih, sastoji se i od instrumentalnih sadržaja.

Voditeljica: Sonja Milović, prof.

Haiku klub

U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića.

Kroz haiku radionicu polaznici se upoznaju sa raznim aspektima haiku poezije – proučavanje starih majstora te modernih hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika, pisanje vlastitih haiku pjesama, eksperimentiranje novijim formama haiku izražaja, upoznavanje s japanskom kulturom i zen filozofijom, objavljivanje i slanje pjesama na haiku natječaje, ginko šetnje, kreativno pjesničko druženje itd.

HAIKU KLUB svake godine tiska i izdaje svoj godišnji zbornik radova sa haiku pjesmama nastalima u sklopu haiku radionice tijekom jedne školske godine.

Voditelj: Dejan Pavlinović, prof.