Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Školski pub kviz

Autor: Ivan Grgat

Datum: 10.05.2024.

Kategorija: Obavijesti


Dana 8. svibnja 2024. u našoj školi održao se školski pub kviz u sklopu projekta „Komentiraj moju knjigu.” Voditelj projekta je profesor Dejan Zelenak, a pub kviz su organizirali i proveli profesor Ivan Grgat i profesorica Branka Griparić

Kviz se jednim dijelom sastojao od pitanja koja su se temeljila na učeničkim recenzijama određenih lektirnih naslova, a drugi dio pitanja odnosio se na područja općeg znanja. U jakoj konkurenciji sudjelovalo je 9 ekipa, a pobjedu je odnijela profesorska ekipa „Dođoh, vidjeh, odoh.” Drugo mjesto zauzela je učenička ekipa „Šaban”, dok su na trećem mjestu bili učenici iz ekipe „Grigi.” Prve tri ekipe kući su otišle s vrijednim i zanimljivim nagrada, a sve ostale ekipe također su pokazale zavidno znanje i rezultat. Nadamo se kako ćemo ovaj edukativno-zabavni kviz i dalje održavati s još više ekipa.

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.