Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Studijski posjet NP Brijuni (Eko Lab)

Datum: 08.02.2022.

Kategorija: Eko, Obavijesti, Zadruga


Grupa učenika Gimnazije Pula koji sudjeluju u projektu Plastic scholastic (nastavak EKO LAB-a) posjetili su NP Brijuni, 4. veljače, uz stručno vodstvo zaposlenika Nacionalnog parka Brijuni i biologa Andree Blašković, Alene Sprčić i Sandra Dujmovića. Obilazak je započeo u edukacijsko-interpretacijski centru za posjetitelje „Kuća za brodice“ gdje su poslušali predavanje o plastičnom otpadu i mikroplastici. Nakon predavanja obišli su Safari park i Park Dinosaura, a na kraju i volontirali u čišćenju plaže od smeća. Grupi se pridružila Ana Žužić, djelatnica “Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Istarska batana” s kojima također surađujemo na projektu. Posjet su organizirali prof. Kalčić i prof. Zelenak.

Novi projekt škole „Plastic scholastic: towards better education and innovation on environmental sustainability“ predstavlja nastavak aktivnosti u nedavno uspostavljenom EKO LAB-u u školi kojeg planiramo dodatno opremiti i gdje stvaramo uvjete da učenici kroz konkretan projektni zadatak aktivno promišljaju o problemu plastičnog otpada i jednokratne plastike s ciljem da procesom recikliranja (uz pomoć 3Devo strojeva i 3D printera) od otpada stvore nove uporabne predmete.

 

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.