Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Susret s pjesnikinjama Evelinom Rudan i Monikom Herceg

Datum: 22.09.2021.

Kategorija: Obavijesti


Ovogodišnji susret Kod Marula u organizaciji Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i Stručnog vijeća nastavnika hrvatskoga jezika Gimnazije Pula upriličen je jučer u unutarnjem dvorištu naše škole, gdje su se učenici 2.f, 3.c, 3.e i 4.f razreda susreli s pjesnikinjama Evelinom Rudan i Monikom Herceg.

Evelina Rudan, naša bivša učenica, a sadašnja sveučilišna profesorica u Zagrebu, objavila je zbirke Sve ča mi rabi ovega prolića, Posljednja topla noć, Uvjerljiv vrt/Convincing, Breki i ćuki , Pristojne ptice, Smiljko i ja si mahnemo te slikovnicu Kraljevićev san.

Monika Herceg objavila je zbirke Početne koordinate, Vrijeme prije jezika i Lovostaj.

Ove su suvremene hrvatske pjesnikinje u dva školska sata zaintrigirale prisutne učenike i nastavnike govoreći o poeziji i procesu izrade zbirki te čitajući svoje pjesme. U međusobnom su dinamičnom razgovoru izmjenjivale svoja iskustva pjesničkoga stvaranja potičući na razgovor, čitanje i pisanje poezije.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.