Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Tjedan talijanskog jezika u svijetu

Datum: 17.10.2022.

Kategorija: Obavijesti


Ove godine se održava 22. Tjedan talijanskog jezika u svijetu od 17.10.2022 do 22.10.2022  pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Italije sa temom ovog tjedna : talijanski jezik i mladi.
Izvrsno se poklapa s Tjednom talijanskog jezika  dobitak novčane   nagrade  za tekst na talijanskom jeziku našeg učenika Lorenza Markulinčića u 20. po redu  književnom natječaju ” Mailing list Histria 2022″ kojeg organizira “CIRCOLO DI CULTURA ISTRO – VENETA” iz Trsta.
Valja istaknuti da je Lorenzo  na istoimenom natječaju od 8. razreda prisutan sa odličnim i dobitnim  tekstovima  na standardnom talijanskom jeziku  i na istrovenetskom dijalektu .
2021 . sa temom : ” I miei nonni ”  ( Ie)
2022. sa temom : “Certi angoli e certe visioni del luogo in cui vivi hanno un fascino particolare, una bellezza raccolta che parla alla nostra immaginazionee  e ai nostri sentimenti  con poesia e malinconia” ( IIe)
U prilogu pročitajte tekstove učenika:
Mailing Histria 2022
I NONNI RACCONTANO (2)

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.